SEO oftewel zoekmachine optimalisatie voor uw website

29 mrt

U wilt gevonden worden en u wilt traffic op uw website. Dat is waar SEO, oftewel search engine optimization u bij kan helpen. Heel kort door de bocht houdt het in dat u zo hoog mogelijk wilt komen in de ranking van Google zodra er op een trefwoord wordt gezocht wat relevant is voor uw website. Het systeem van Google wordt de Google Pagerank genoemd. Met een algoritme bepaalt Google een cijfer voor uw website, tussen 0 en 10. Dit algoritme is niet eenvoudig. Niemand weet exact hoe het zit en het verandert voortdurend. In ieder geval spelen de leeftijd van uw website, de actualiteit van de content op uw pagina’s en de pagerank van websites die naar u linken mee. Er is een aantal factoren die u zelf kunt beïnvloeden om zoekmachine optimalisatie te bewerkstelligen. Het is echter geen gemakkelijk onderwerp en ook geen exacte wetenschap. Daardoor kan het zijn dat u er liever voor kiest uw SEO uit te besteden aan professionals. In dit artikel leest u welke mogelijkheden u heeft voor ‘do it yourself’ SEO en voor uitbesteding.

Search Engine OptimizationContent optimalisatie

U kunt ervoor zorgen dat uw website beter gevonden wordt door uw content te optimaliseren. De eerste stap hierin is het aanpakken van zoekwoorden. Bedenk welke zoekwoorden uw publiek mogelijk gebruikt en speel hierop in door deze woorden terug te laten komen op alle pagina’s van uw site. Behalve de teksten zijn ook de titel van de pagina, de url, de koppen en sub koppen van belang. U kunt gebruik maken van zogenaamde meta tags om uw content nog meer te optimaliseren.

Linkbuilding

Linkbuilding betekent het opbouwen van links die van buiten uw website naar uw site verwijzen. Een startpagina is een goed voorbeeld, bijvoorbeeld de link van uw interieur blog laten vermelden op wonen.startpagina.nl. Een dergelijke link wordt een backlink genoemd. Er zijn sites waar u uw website aan kunt melden voor het inregelen van backlinks. Maar aangezien de relevantie van groot belang is, doet u er beter aan om te zorgen voor echte oftewel natuurlijk backlinks. Dat kan door een bevriende blogger te vragen naar u te linken in een artikel, of bijvoorbeeld door uw leveranciers te vragen uw website te vermelden op hun site. In al deze gevallen kunt u aanbieden hetzelfde ook voor hen te doen, zodat de SEO van uw beider websites wordt verhoogd. De reden dat backlinks tot een hogere ranking in Google leiden, is dat Google’s algoritme er van uit gaat dat een website waar vaak naar gelinkt wordt een interessante site is.

Uitbesteden

U kunt seo optimalisatie ook uitbesteden door een bureau aan de slag te laten gaan met uw website. Dit scheelt u een hoop tijd en kan absoluut voor extra verkeer op uw site zorgen. Maar het lastige is dat een extern bedrijf nooit zoveel van uw content weet als uzelf. Daardoor is het moeilijk om kwalitatieve content te verkrijgen. De keuze is aan u maar als we u een tip mogen geven dan raden we deze partij aan voor website optimalisatie Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *