English naar een sterk en toekomstbestendig bibliotheekbestel

Start ‘Bibliotheek voor Ondernemers’ in Weesp

Op 20 februari j.l. is de bibliotheek in Weesp gestart met de Bibliotheek voor Ondernemers, een project van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB) waarin zelfstandige ondernemers in hun lokale bibliotheek geholpen worden op het gebied van ICT en mediawijsheid. Het project draagt bij aan de doelstelling van het SIOB om de mediavaardigheden (digivaardigheden) van álle burgers te bevorderen.

Bibliotheek voor Ondernemers is een laagdrempelige formule bestaande uit een combinatie van workshops, open inlopen, lezingen en netwerkborrels.

Startbijeenkomst
De Bibliotheek in Weesp kijkt terug op een succesvolle eerste bijeenkomst. Er waren ruim dertig zzp’ers in de bibliotheek bijeen voor een netwerkbijeenkomst. Michiel Cobben, auteur van het boek ‘Verhoog je Gunfactor’, gaf een interactieve lezing over sales. Deelnemers konden het spel Verkenner spelen, met vragen over het zelfstandig ondernemerschap en er was voldoende gelegenheid om onderling kennis uit te wisselen over zelfstandig ondernemen.

Weesp is de vijfde bibliotheek die gestart is met dit project. Circa veertien andere bibliotheken zijn momenteel in voorbereiding en zullen in 2014 starten met Bibliotheek voor Ondernemers.


 

‹ VorigeVolgende ›

Het SIOB is per 1 januari 2015 ontbonden en de taken zijn overgegaan naar de Koninklijke Bibliotheek (KB). De informatie die u zoekt, is vanaf nu beschikbaar via de website www.kb.nl/ob. De informatie op de siob-website is niet meer actueel.