De digitale microscoop maakt een grote opmars

28 feb

Uit onderzoek blijkt dat kinderen die vaker reizen meer kansen op een bredere ontwikkeling hebben. Dat heeft te maken met het leren van andere culturen, het oppakken van nieuwe dingen en met letterlijk het nieuwe ontdekken, en dat wordt nu nog makkelijker met een digitale microscoop.

Op reis gaan
Om op reis te gaan, hoef je echter niet altijd de deur uit. Je kunt onontgonnen gebied verkennen, nieuwe werelden betreden en heel veel ontdekken door gebruik te maken van een digitale microscoop. Bijkomend voordeel is dat je hem aan kunt sluiten, waardoor alles wat je maar wilt, opgeslagen kan worden op de laptop of PC. Door in een waterdruppel te kijken, gaat een andere wereld voor je open. Vanaf nu kan jouw nieuwsgierigheid zich ontwikkelen. Bijvoorbeeld door druppel frisdrank, een druppel bloed of een deel van een blad onder de microscoop te leggen. Wat het ook wordt, steeds weer sta je versteld hoe prachtig, en tevens ingewikkeld, de wereld in elkaar zit. 

Minder games?
Games bieden, naast spanning, ook deze ontdekking van een andere wereld, een andere omgeving en dagen uit om stappen te zetten. Met een digitale microscoop haal je een concurrent van de games in huis. Dat heeft twee effecten op kinderen. Een, door een andere spanning aan te bieden, houd je ze van het gamen af. Plus, je maakt ze leergierig, want wie weten wil wat je ziet, zal verder moeten zoeken of vragen. Dat helpt kinderen in hun verdere ontwikkeling. Daarnaast kun je ook vriendjes uitnodigen om mee te verkennen. 

Samen aan de slag
Een moderne digitale microscoopHet biedt een unieke kans om, samen met de kids, een reis te maken. Dankzij de technologie kun je de kleinste objecten zien. Doordat je de beelden via de computer op scherm krijgt, kun je samen naar de mooiste beelden kijken. Een digitale vergroting tot 1600x of meer is mogelijk. Overigens biedt dit een prachtige gelegenheid de mooiste beelden vast te leggen en te gebruiken voor verjaardagskaarten, uitnodigingen of om op canvas te laten afdrukken en als schilderij in huis te hangen. De reacties blijven geheid niet uit. 

Cadeau
Een microscoop is een prachtig cadeau. Hij hoeft niet altijd heel duur te zijn en is zeker voor het middelbaar onderwijs een pré. Kinderen die al op jongere leeftijd ermee hebben leren omgaan, zullen dat later ook doen. Dat geeft ze een extra voordeel wanneer ze op school ermee moeten werken. Dat geldt eens te meer wanneer er een camera ingebouwd is, waardoor je video opnames kunt maken. Daardoor wordt het een cadeau dat helpt vaardigheden te leren, die later van pas zullen komen. Koop wel op een betrouwbare website zoals DigitaleMicroscoop.nl

Creativiteit bevorderend
Mensen die creatief zijn, kunnen vaak makkelijker met veranderingen mee omgaan. Door de creativiteit en de nieuwsgierigheid bij kinderen te bevorderen, vergroot je de kans dat ze op moeilijke momenten minder snel in de put zullen zitten en sneller tot een acceptabele oplossing kunnen komen. Deze creativiteit zal ze ook ten goede komen om nieuwe stappen te zetten of kansen te zien en op te pakken. Dankzij de microscoop hebben ze geleerd hoe complex zaken er uit kunnen zien, maar dat ze best meevallen als je ze in een ander perspectief zet, want dan zie je dat druppeltje water. Best leuk om te zien hoe wetenschap helpt om nieuwe wegen te openen en nieuwe kans te creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *