Bibliotheektweedaagse 2012

Samen ontwikkelen - de bibliotheek is er klaar voor

Onder het motto 'samen ontwikkelen – de bibliotheek is er klaar voor' was het kleurrijke programma een mooie afspiegeling van wat er speelt in het bibliotheekveld op dit moment. Thema's als de Collectie Nederland, leesbevordering en de digitale infrastructuur komen uitgebreid aan de orde. Inspiratie, verdieping, praktijkverhalen: voor elk wat wils. Kortom, het programma van de Bibliotheektweedaagse 2012 op 12, 13 en 14 december 2012 was het toonbeeld van het nieuwe elan van de Bibliotheek waar we met z'n allen voor gaan. Bekijk het programma.

abdijpleinWe waren te gast bij een magnifieke cultuurhistorische locatie in Middelburg, het Abdij-complex midden in de stad. Met z'n kerk, gangen en prachtige zalen zal de Abdij zeker bijdragen aan de goede sfeer. De Provincie Zeeland is samen met de Zeeuwse Bibliotheek gastheer.


Het laatste nieuws

  • Presentaties en verslagen B2d2012

    Presentaties en verslagen van de Bibliotheektweedaagse zijn nu te vinden onder Verslag 2012. Hier vindt u naast de powerpoints ook verwijzingen naar twitterverslagen in Storify en diverse video's.

    Lees volledig bericht

Terugblik B2d2012

Vurig pleidooi van prinses Laurentien

HKH prinses Laurentien pleit voor meer voorlezen en weet de zaal gevuld met bibliotheekmensen voor zicht te winnen. Een paar uitspraken: 'Investeren in lezen is investeren in zelfvertrouwen', 'verbind economische aspecten met belang van lezen', 'leesvolume bepaalt woordenschat en beïnvloedt opleidingsniveau en bewustwording van talenten'. Presentaties en verslagen.

Interview over de Bibliotheekwet

Leest meer in de storify.

E-books in wereldwijd perspectief

Stephanie Duncan, Ken Roberts en Diederik van Leeuwen spreken over de mogelijkheden van wereldwijd e-books lezen via de bibliotheek. Presentaties.